perhepuisto-28-Exposure.jpg

Kuva: Minna Kaitajärvi

Hei! Olen Heidi, kahden lapsen äiti ja valokuvaaja kameran takana. Olen kulkenut kamera kädessä koko ikäni ja olen aina tuntenut, että valokuvauksessa on sitä jotain, mikä on kiehtonut mua valtavasti. Haluan tallentaa kuviin aidon fiiliksen, aidot tunteet. Ei mitään liian aseteltua - vain te ja teidän rakkaimmat.

Kahden lapsen äitinä tiedän, miten aika juoksee.. Etenkin, kun on kyse pikkulapsiajasta ja miten sitä tahtoisi painaa muistiin nuo ohi kiitävät ensihetket. Onneksi on valokuvat! Siitä minunkin tarinani lapsikuvaajana alkoi, 10 -vuotta sitten - esikoiseni synnyttyä. Ja nyt oon ehkä vähän puolueellinen, mutta sen oman vauvan synnyttyä, en ollut koskaan kohdannut mitään yhtä ihanaa olentoa. Ja ne ensi hetket ja se vauhti, miten hän kasvoi oli samaan aikaan mielettömän upeaa ja niin haikeaa. Siksi musta tuntui ja tuntuu edelleen, niin tärkeältä pystyä taltioimaan hetkiä kuviin. 

Kuvatessani hyödynnän pelkästään luonnonvaloa sen kauniin vivahteikkaan luonteensa vuoksi. Ammatiltani olen merkonomi sekä lasten ja nuorten hoidon ja kasvun tukemiseen erikoistunut lähihoitaja. Voisinkin sanoa, että tässä valokuvaustyössä yhdistyy molemmat ammatit aika kätevästi!

Heidi Lehtonen

VALOKUVAAJA